Svenska Engelska Tyska Italienska Russian Protuguese French

Välkomna till Hotel Hellstens Jazzscen! Här nedan kan du se alla kommande spelningar på Hellsten Earth Bars scen. Alla konserter börjar vid kl. 20.00 och banden spelar "på bricka."


Läs mer


Boka rumÄndra din bokning


 

Höstens Jazzprogram

Jazzprogram Varen 2014 (Svenska)

3 APRIL
Siri Karlsson

Duon Siri Karlsson fick sitt genombrott 2012 och blev dubbelt prisbelönta med sin andra skiva ”Gran Fuego” (Manifest och Folk- & Världsmusikgalan). De har hyllats unisont av musikrecensenter. Musiken är en blanding av folk, progg, psykedelia och fri improvisation. Med folkmusik som grund har de sprängt gränser och skapat sig en alldeles egen tidlös stil på ett lekfullt och självklart vis. De får allt att låta nytt, magiskt, eget och äkta.


Maria Arnqvist – altsax, sång, piano
Cecilia Österholm – nyckelharpa, tenor nyckelharpa, sång

10 APRIL
Casey Moir Band
Fri jazz

Casey Moir - Röst
Naoko Sakata - Piano
Alfred Lorinius - Kontrabas
Martin Öhman - Trummor

Casey Moir Band är en kvartett som kombinerar berättande texter med vilda improvisationer samt ett intuitivt och explosivt gruppsamspel. Som grupp blandar de några mer konventionella aspekter och andra mer oortodoxa element. De väva sedan samman allt i egna kompositioner som drar på deras influenser i jazz, free jazz och fri-improvisation.

Från alla hörn av världen - Australien, Japan och Sverige - har medlemmarna i Casey Moir Band samlats för att bilda denna kvartett. I 2013 blev de även utsedd till årets Young Nordic Jazz Comets.

17 APRIL
Selen Özan

En trollbindande akt med öppensinniga sångerskan Selen Özan i spetsen. Med en trollbindande närvaro och intensiv röst får vi ta del av Selens musik när hon med bandet tar sig an klanger, melodier och texter med ett lekfullt och öppet sinne. Musiken är variationsrik - Stundtals minimalistisk och tystlåten, stundtals bullrig och mångfacetterad.

Selen Özan – Sång
Jonas Jurström – Gitarr
Marcus Sturewall – Piano
Mats Sandahl – Bas
Rasmus Blixt – Trummor

24 APRIL
Isabell

TBA

 1 MAJ - UPPEHÅLL

 8 MAJ
Spy On Your Friends
Fri Jazz

Spy On Your Friends består av Alex Jønsson på gitarr, Jens Mikkel på kontrabas och Andreas Skamby trummor.

Tre musiker, som på kors och tvärs har turnerat runt det mesta av Europa för att tolka musik av gitarristen Alex Jønsson.

Jønsson, Madsen och Skamby är alla mycket aktiva musiker inom jazz, improvisationsmusik och pop och har spelat tillsammans i många olika sammanhang i flera år. Fina recensioner, priser och stora upplevelser har de 3 musikerna fått tillsammans.

15 MAJ
Lisa Gunnar Ville

Lisa Grotherus – Klarinett
Gunnar Åkerhielm – Piano
Vilhelm Bromander – Bas

Spelar kompositioner av  bla Jimmy Giuffre  

22 MAJ
Torg
Fri Jazz

Torg spelar kompositioner skrivna av bandledaren Johan Lindvall. Kompositionerna är minimalistisk, konkret, och med lite hyss av lekfulla klotter.

Musiken balanserar subtilt mellan improvisation och genomkomponerad musik. De små landskap av ljud öppnar tolkningar och associationer i både bilder och stämningar.

Johan Lindvall - piano
Ina Sagstuen - sång
Christian Winther - gitarr
Jan Martin Gismervik - trummor

Johan Lindvall har spelat med folk som Fredrik Ljungqvist, Franklin Kiermayer, Azar Lawrence, Joakim Milder. Ina Sagstuen är aktiv i bandet som Karokh, Skadedjur och Sagstuen. Christian Winther är känd från band som Ich Bin Nintendo (Mats Gustafson), Karokh och Mummu, och Jan M. Gismervik från band som volfram, Monkey Rita och Platform (Xavier Charles).

5 JUNI
Lina Langendorf

TBA

Jazzprogram Varen 2014 (Svenska)

 

Välkomna!

 Jazzprogram_2014
Luntmakargatan 68, SE-113 51 Stockholm
hotel@hellsten.se, tel: +46 8 661 86 00  fax: +46 8 661 86 01