Svenska Engelska Tyska Italienska Russian Protuguese French

Huset har sin egen historia. Det byggdes 1898 och har under åren inhyst blandade verksamheter; häststall, bokbinderi, tryckeri, pälsmakeri, lönnbordell, ett stort gym, skivbolag och reklamföretag. Sedan 2004 ett av Stockholms mest spännande hotell. Det är en historia för sig hur Hotel Hellsten kom till.


Läs mer


Boka rum
 

Grundarens farfarsfarfar, Carl Fredrik Hellsten hade, vid sidan av sitt arbete som bergsman, en gästgivaregård med tillhörande pensionat i Ljusnarsberg i Bergslagen. Denna hade han ärvt av sin far.

År 1871, vid tiden efter den stora hungersnöden i Sverige, beslutade han sig för att lämna denna rörelse och flytta till Stockholm. Han sökte en säkrare utkomst och en möjlighet för sönerna att studera.

Hans första tanke var att starta ett litet hotell i Stockholm, men verkligheten ville annorlunda. Familjen bodde i Adolf Fredriks församling, på Kammakargatan. Carl Fredriks son Johan, som sedemera blev bokförläggare, kom att ha sitt hem just på Luntmakargatan, den gata där Hotel Hellsten idag är belägen.

År 2004, 130 år senare, öppnar Hotel Hellsten sina dörrar för att fullfölja en familjetradition.Luntmakargatan 68, SE-113 51 Stockholm
hotel@hellsten.se, tel: +46 8 661 86 00  fax: +46 8 661 86 01